Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Уродженець Запорізької області Федір Конюхов готується до навколосвітнього польоту н

Новини України: Уродженець Запорізької області Федір Конюхов готується до навколосвітнього польоту н
132456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наш невтомний земляк, який народився на Запоріжжі, 64-річний мандрівник Федір Конюхов готується до унікальною експедиції.


Наш невтомний земляк, який народився на Запоріжжі, 64-річний мандрівник Федір Конюхов готується до унікальною експедиції. Він планує встановити новий приголомшливий рекорд. Влітку він має намір почати кругосвітній переліт на повітряній кулі без посадок. Як завжди, він полетить один, бо не хоче ризикувати чужим життям заради своїх проектів. Саме літня пора року буде в нашій Північній півкулі, а в іншій настане зима, тому я не потраплю в циклони або тропічні шторми.
Про цю задумку Конюхов повідомив в 2014 році, але тільки тепер завершив складний перехід на весловому човні через Тихий океан. Старт і фініш польоту буде в Австралії. Федір Конюхов планує 33000 кілометрів подолати за два тижні. Маршрут буде такий: Австралія-Тасманово море-Нова Зеландія-Тихий океан-Південна Америка-Фолклендські острови-Атлантичний океан-ПАР-Індійський океан-Австралія. Як повідомляється на офіційному сайті Конюхова, політ проходитиме на різних висотах. Куля для кругосвітньої мандрівки об’ємом 15 тисяч м³ будується тепер в Лондоні. Організатор є старший син Ферора Конюхова — Оскар.
«Це буде шар, який складається з двох частин, обидва будуть заповнені гелієм, а тільки нижній буде додатково підігріватися гарячим повітрям», - повідомив син.
Відомо, що єдиною людиною, якій вдалося здійснити подібну подорож ще в 2002, був повітроплавець Стів Фоссет. Він спав 4 години на добу по 45 хвилин. Йому постійно доводилося перевіряти й очищати пальник від льоду, а також перемикати газові балони. За 12 років технології стали досконалішими, що дозволяє Конюхову сподіватися облетіти Землю швидше американського колеги.
Тепер Федір Пилипович Конюхов проходить курси по підвищенні кваліфікації управління повітряними кулями в Італії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео