Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Міністри ЄС обговорять загрози тероризму в Європі

Новини України: Міністри ЄС обговорять загрози тероризму в Європі
79535 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністри закордонних справ ЄС зібралися, щоб обговорити загрозу тероризму в Європі у зв’язку з недавніми нападами.


Міністри закордонних справ ЄС зібралися, щоб обговорити загрозу тероризму в Європі у зв’язку з недавніми нападами.
Європа в стані підвищеної готовності після невдалої терористичної змови в Бельгії та смертельну атаки в Парижі, в якому бойовики вбили 17 осіб. Переговори в Брюсселі також приділять особливу увагу відносинам ЄС з Росією. Міністри будуть намагатися вирішити глибокі розбіжності між урядами країн ЄС над тим, як впоратися із діями Росії в Україні
У Брюсселі міністри закордонних справ 28 обговорять проблеми, що оточують повернення радикально налаштованих європейців, які пішли на війну в Ірак та Сирію. На засіданні не передбачається ухвалення яких-небудь рішень, але буде обговорюватися діапазон можливих варіантів в рамках підготовки до спеціального саміту лідерів щодо тероризму 12 лютого.
Американські офіційні особи підтвердили, що держсекретар США Джон Керрі буде присутнім у Лондоні на переговорах щодо «Ісламської держави». Зустріч членів очолюваної США коаліції проти «ІД» відбудеться у четвер і зосередиться на «спільних зусиль, спрямованих на розвал та поразку» угрупування бойовиків.
Переговори у Брюсселі проходять після антитерористичних рейдів у Бельгії, Франції та Німеччини, в результаті яких було заарештовано більш ніж 20 осіб.
Бельгія провела серію рейдів в минулий четвер проти групи осіб, підозрюваних у зв’язках із джихадистами. Двоє підозрюваних були вбиті в перестрілці в місті Вервье. Кілька з цих людей були заарештовані в грецькій столиці, Афінах, у суботу, і Бельгія просить Грецію видати одного з підозрюваних. Не було встановлено жодного зв’язку між бельгійським випадком і нападом минулого тижня у Франції.
Перший випуск Charlie Hebdo опублікований після терактів, із новою карикатурою на пророка Мухаммада на його обкладинці, викликав гнівні протести в деяких частинах мусульманського світу, включаючи Пакистан і Нігер. У понеділок, десятки тисяч людей пройшли через Грозний, у Чечні, в знак протесту проти журналу, тримаючи плакати з написом «Руки геть від Пророка Мухаммада».
Міністри закордонних справ ЄС буде також домагатися усунення гострих розбіжностей з Росією щодо України.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео