Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Україна передала іноземним дипломатам матеріали щодо розслідування теракту в Маріупо

Новини України: Україна передала іноземним дипломатам матеріали щодо розслідування теракту в Маріупо
238230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий , керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко, міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрілись із послами іноземних країн на якій продемонстрували послам результати розслідування Службою безпеки України щодо вчиненого теракту у Маріуполі.


Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий , керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко, міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрілись із послами іноземних країн на якій продемонстрували послам результати розслідування Службою безпеки України щодо вчиненого теракту у Маріуполі. За словами Валентина Наливайченка СБУ було надано беззаперечні докази причетності до теракту представників самопроголошеної ДНР. Серед наданої доказової бази були радіо перехоплення спілкування сепаратистів, які були залученні до планування і проведення обстрілу Маріуполя.
Також послам продемонстрували відео з допиту людини, яка займалась коригуванням вогню на якому вона розповіла про усі деталі цього страшного злочину. Також голова Служби безпеки повідомив, що ракетні системи залпового вогню з яких велись обстріли і персонал, який здійснював дані обстріли, є представниками Росії. У свою чергу Валерій Чалий повідомив, що обстріл Маріуполя, Волновахи, тролейбуса у Донецьку, збиття «Боїнгу –МН17», а також тортури, які застосовують до українських військових представники ДНР є порушенням абсолютно усіх законів і демонструють, що представники ДНР є справжніми терористами для яких не існує будь яких законів чи правил. Павло Клімкін заявив, що даний злочин варто класифікувати, як злочин проти людяності. «Ми повинні розцінювати цей злочин у моральному аспекті і розцінювати його в якості злочину проти людяності»,- заявив керівник МЗС України. Під час розмови з міжнародними дипломатами Клімкін наголосив, що даний злочин має розглядатись у міжнародному суді у Гаазі і закликав міжнародне співтовариство допомогти Україні реалізувати це. Окрім цього він закликав визнати ЛНР і ДНР терористичними угрупуваннями і допомогти українській владі врегулювати цей конфлікт. Він наголосив, що українська влада хоче вирішити цей конфлікт мирним шляхом без застосування зброї, а основою повинні стати Мінські домовленості. При цьому він не виключив залучення до переговорного процесу й інших країн, зокрема, Сполучених Штатів Америки. Головним завданням, яке стоїть зараз перед українською владою він назвав визволення всіх полонених, які перебувають у полоні в сепаратистів.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео