Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лідер КНДР відвідає Росію

79458 ПЕРЕГЛЯДІВ

Південнокорейське агентство Yonhap повідомляє, що Росія заявляє, що лідер Північної Кореї прийняв запрошення відвідати Москву в травні.


Південнокорейське агентство Yonhap повідомляє, що Росія заявляє, що лідер Північної Кореї прийняв запрошення відвідати Москву в травні.
Інформаційне агентство цитуючи письмову відповідь Кремля каже, що в ньому відсутнє власне ім’я пана Кіма. Чиновник південнокорейського міністерського об’єднання пояснює, що посилання на лідера можуть бути неоднозначними, оскільки номінальним головою держави є Кім Йон Нам, який є президентом Президії Верховних Народних Зборів та традиційно представляє Північну Корею в зарубіжних заходах.
Кім Чен Ин поки не здійснив жодного закордонного візиту від початку свого правління в кінці 2011 року.
Його можливий перший пункт призначення буде під пильним наглядом світової спільноти, оскільки він може показати майбутню політику та стратегію лідера КНДР.
Раніше цього місяця з’являлися повідомлення, у яких припускалося, що Росія може стати місцем першого офіційного візиту пана Кіма. 21 січня голова МЗС РФ пан Лавров заявив журналістам, що Росія запропонувала пану Кіму відвідати травневі свята з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни. Він сказав, що «перший сигнал від уряду Північної Кореї був позитивним».
Інформаційне агентство Yonhap повідомило, що офіс президента РФ підтвердив, що лідер КНДР був серед глав держав з 20 країн, котрі підтвердили плани взяти участь у святкуваннях. Але у відповіді офісу не було конкретно імені пана Кіма, та було сказано, що «список гостей ще не завершений, запрошені ще продовжують підтверджувати свою участь», повідомляє Yonhap.
З боку КНДР не було ніяких заяв.
Візити Кім Чен Іра, покійного батька нинішнього лідера, ніколи заздалегідь не оголошувалися. Колишній лідер КНДР відвідував РФ незадовго до своєї смерті у серпні 2011 року,. Але він регулярно відвідував Китай, який тоді був найближчим союзником Північної Кореї.
Якщо нинішній лідер країни вирішить відвідати Москву раніше Пекіна, рішення може розглядатися як образа лідеру Китаю Сі Цзіньпіну.
Останніми роками Китай, під тиском США Японії та Південної Кореї, здійснює значний тиск на КНДР щодо його ядерної програми.
Пекін, в деяких випадках, висловлює гнів щодо свого північного сусіда через власні офіційні ЗМІ. Також Китай підтримав посилення санкцій проти Пхеньяна після їхніх недавніх ядерних та ракетних випробувань в 2013 році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео