Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Венесуелу накрили криваві протести

Венесуелу накрили криваві протести
218533 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько 50 загиблих зафіксовано під час антиурядових мітингів у Венесуелі. Таку інформацію передають іноземні ЗМІ.

20 травня 2017 року на протестах застрелили 23-річного хлопця. За даними місцевої Генеральної прокуратури, у місті Валера, що у штаті Трухільо, місцевих жителів обстріляли. Як відомо, вони вийшли на мітинг проти теперішнього уряду та Президента країни Ніколаса Мадуро. Того ж дня жінка та ще один молодик отримали поранення та були доправлені до шпиталю.
Вцілому участь у мітингах прийняли близько 200 тисяч незадоволених. Лише у Каракасі було зафіксовано понад 160 тисяч мітингувальників, які пройшли з протиправлінськими гаслами головною автострадою столиці до МВС. У руках вони несли палки, каміння та щити. Переважна більшість протестантів мали на голові маски. Згодом у низці міст Венесуели акції переросли у криваві протистояння з поліцією та військовими. Лише у Каракасі до шпиталів доправили близько 50 учасників мітингу.
Нагадаємо, активні протести у країні розгорнулися з початку квітня. Кілька сотень людей отримали травми, понад 2000 – затримані, ще 160 – перебувають під арештом. У Венесуелі розпочалася глибока економічна криза.
Раніше стало відомо, що у натовп із мітингувальниками в’їхала автівка. П’ятеро людей отримали різні травми.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео