Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прибутки Facebook зростають гігантськими темпами

238302 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прибутки однієї з найбільших соціальних мереж світу – Facebook за останній квартал становлять $ 701 мільйон, це на 34% більше, ніж за той самий період минулого року.


Прибутки однієї з найбільших соціальних мереж світу – Facebook за останній квартал становлять $ 701 мільйон, це на 34% більше, ніж за той самий період минулого року.
Доходи від реклами виросли на 53% до 3,59 мільярдів доларів. Майже 70% від цієї суми становить продаж реклами для мобільних телефонів. Гігант серед соціальних мереж заявив, що нараховує 1,39 мільярдів активних користувачів щомісяця. А це на 13% більше у порівнянні з минулим роком. Марк Цукерберг, засновник Facebook, у своїй заяві, яка супроводжувала оприлюднення прибутків компанії сказав: «Ми отримали багато результатів своєї роботи в 2014 році».
Всього прибуток склав майже 3 мільярди доларів, що вдвічі більше, ніж у 2013 році. Тим не менш, обсяг прибутку компанії на кожен долар знизився, адже Facebook інвестував велику суму в галузь маркетингу, досліджень і розробок. Також корпорація витратила значні кошти на придбання певних додатків, таких як Інстаграм, WhatsApp та виробника віртуальної гарнітури Oculus Rift. А також гроші пішли на розробку власних продуктів обміну повідомленнями та відео послуг.
Марк Цукерберг сказав, що його фірмі необхідно було з’ясувати як швидко заробити гроші на користувачах мобільного зв’язку. Таким чином вони створили новий додаток – мобільні оголошення на Facebook. Прогнозувалося, що така кількість реклами може відштовхнути багатьох дописувачів, проте зараз мобільні оголошення розглядаються в якості сильного активу компанії.
Якщо нові користувачі не реєструються в соціальній мережі, ціна її акцій падає. Так сталося з Twitter, наприклад. Проте Facebook продовжує зростати з швидкістю, яка задовольняє акціонерів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео