Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Міліція затримала людину, яка повідомила про завідомо неправдиве замінування вокзалу

26581 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівникам оперативних служб на Одеській залізниці вдалося затримати зловмисника, який подзвонив на лінію «102» з повідомленням про замінування залізничного вокзалу.


Працівникам оперативних служб на Одеській залізниці вдалося затримати зловмисника, який подзвонив на лінію «102» з повідомленням про замінування залізничного вокзалу.
- Сигнал про хибну закладену бомбу надійшов до частини лінійного відділу на залізничній станції Одеса-Головна рівно в 17.55 28 січня 2015 року, - розповіли в секторі зв’язків з громадськістю. - Той, хто телефонував стверджував, що вибух станеться опівночі.
Черговий миттєво ввів у дію план, що має назву «Вибухівка». З будівлі вокзалу оперативно евакуювали більше 2760 людей. При двогодинному обстеженні залізничного вокзалу та прилеглої території вибухівку не виявили. О 20.40 «Вибухівку» скасували. відомо, що через дзвінок про хибну вибухівку затримка руху потягів склала до 2.5 годин.
- Під час відпрацювання на залізничній станції Одеса-Головна представники карного розшуку провели затримання чоловіка, який поводився досить підозріло і уникав зустрічі з правоохоронцями, - повідомив заступника начальника Одеського управління міліції, полковник Олег Донченко. - Молодик був у стані алкогольного сп’яніння, не мав при собі документів. У черговій частині він зізнався, що з трьох телефонів, які розташовані неподалік вокзалу, повідомляв про замінування.
Виявилося, що зловмисником є 25-річний, неодноразово судимий мужчина, житель одного з сіл Одещини, який пояснив, що це повідомлення він зробив як знак протесту проти влади і складної обстановки в державі.
Вже правоохоронці встановили, що підозрюваний приїхав до Одеси в пошуках роботи, на ринку заробив десь 70 гривень, які витратив відразу на спиртні напої. Як виявилося, раніше мужчину неодноразово судили за грабежі, останній раз сидів в 2013 році, і дотепер судимість не погашена.
За цим фактом розпочата кримінальна справа за статтею 259 (Завідомо хибне повідомлення про пошкодження чи знищення об’єктів власност загрозу та безпеці громадян) КК України. Якщо підтвердиться вина зловмисника, йому загрожує позбавлення волі до шести років

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео