Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: В Одеській області невідомі нелюди розбили меморіальну дошку Віталія Шума, який заги

211805 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті Іллічівську, яке знаходиться в 25 кілометрах від Одеси, невідомі люди поглумилися над пам’яттю патріота нашої держави - українця Віталія Шума, який помер як справжній герой у бою в боротьбі за Україну.


У місті Іллічівську, яке знаходиться в 25 кілометрах від Одеси, невідомі люди поглумилися над пам’яттю патріота нашої держави - українця Віталія Шума, який помер як справжній герой у бою в боротьбі за Україну.
Про цей жахливий випадок повідомила одна з активісток Анна Сивак: «Це зробили в неділю, 1 лютого 2015 року, з явною метою не просто нашкодити. Нелюди зібрали всі уламки, щоб лишитися непоміченими і сщезли з місця події. Знову мамі Віталіка Шума буде зле. Невже беззмістовні політичні ігрища вартують хворого серця матері? », - пише активістка на своїй сторінці в соціальній мережі.
Варто нагадати, що двадцятидев’ятилітній Віталій Шум є одним із перших героїв, які померли смертю хоробрих під час війни з російськими бандами на території українського Донбасу. Відомо, що він пішов воювати добровольцем та служив кулеметником механізованого батальйону 28 механізованої бригади. Помер на полі битви за декілька кілометрів від кордону України та Росії, біля села Маринівка, що знаходиться у Шахтарському районі Донеччини. В той день він відбивав танкову атаку. Це сталося 16 липня 2014 року.
- Віталік Шум сказав: «Я знаю, що повинен захищати свою Батьківщину», і пішов у військкомат, - згадують друзі загиблого бійця. - Він дійсно дуже любив Батьківщину.
На жаль, прощалися з Віталієм у Іллічівську тільки два місяці після смерті: більше місяця тіла загиблих українців неможливо було винести,адже там велися бойові дії, а потім провели дві експертизи ДНК та мусили оформити необхідні формальності. Ховали хлопця-героя в закритій труні.
А 5 грудня 2014 року на будинку, в якому раніше проживав Віталій Шум, на Карла Маркса, було встановлено меморіальну дошку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео