Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: На Кіровоградщині проходить акція «Нагодуй захисника України»

Новини України: На Кіровоградщині проходить акція «Нагодуй захисника України»
238301 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області активісти «Самооборони Помічної» за підтримки Української Православної Церкви Київського Патріархату організували акцію підтримки воєнних в АТО.


У місті Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області активісти «Самооборони Помічної» за підтримки Української Православної Церкви Київського Патріархату організували акцію підтримки воєнних в АТО. Нашому кореспонденту вдалось поспілкуватись із одним з активістів руху «Нагодуй захисника України» Миколою Онищенко. Від нього ми дізнались, що ініціатором акції була УПЦКП, яка закликала громадськість зібрати харчі для бійців АТО, а саме, рибні та м`ясні консерви. ГО «Самооборона м. Помічна» одразу вирішила долучитись. На загальних зборах було вирішено, не купувати консерви, а виготовити їх власноруч. Першими на допомогу прийшли працівники місцевої дільниці енергопостачання «ЕЧ-8», вони здали кошти в розмірі 600 гривень. На ці гроші було закуплено риби на 40 банок рибної консерви. Також досить суттєво підтримали працівники м`ясного корпусу місцевого ринку. Безкоштовно надали активістам 33 кілограми м`яса, з яких було виготовлено 144 банки м`ясної каші.
Загалом усе населення підтримує акцію «Нагодуй захисника України». «Є й такі, що приписують нам зайвий піар, але він необхідний для заохочення громадськості здавати кошти» - розказав Микола. Українська православна церква, місцева влада та бізнесмени всіляко підтримують та домагають активістам.
«Допомогу передає частково УПЦКП або бійці, які приходять у відпустку із зони АТО, повертаючись назад» - повідомив Микола.
Нагадаємо, що це невеличке містечко Кіровоградщини вже було помічене у ЗМІ, влітку коли молоді активісти змайстрували «Пам`ятник-путівник для сепаратистів» - «Чемодан – Вокзал - Рассея». Як сказав тоді місцевий голова Антошик Микола Миколайович – «Кого мучить ностальгія – Чемодан – Вокзал - Росія».
Місто Помічна повинно послужити прикладом для наслідування патріотичності, командного духу та організованості не тільки для інших маленьких міст, але й для країни в цілому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео