Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прощавай Ебола!

Прощавай Ебола!
132590 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Ліберії переможено вірус Ебола. Беатріс Ярдоло – останній пацієнт з цим тяжким діагнозом, позавчора танцювала, аби продемонструвати, як добре вона себе почуває


У Ліберії переможено вірус Ебола. Беатріс Ярдоло – останній пацієнт з цим тяжким діагнозом, позавчора танцювала, аби продемонструвати, як добре вона себе почуває. 5 березня жінка була заключним пацієнтом у лікарні Монровії, в якому підтвердили наявність цього смертельного захворювання.
Жінка повністю вилікувалася від вірусу Ебола, що згубило не одну тисячу людей. Однак у країні все ще здійснюється спостереження за 106 людьми, у яких був контакт із жертвами вірусу. Аби перемога над хворобою була остаточною, необхідно, щоб протягом 42 днів не було зафіксовано нового випадку захворювання.
Майже рік Ебола атакував жителів західноафриканської країни. Спершу жар і лихоманка не розцінювалися владою, як потенційна загроза життю. Та спалах вірусу був настільки стрімким, що місця в лікарнях просто не було. Інфіковані помирали на вулицях.
Приблизно двадцять чотири тисячі людей підхопили вірус Ебола, і близько 10 тисяч із них померли.
Тепер епідемія добігає кінця, але вона ще не закінчилася. У Гвінеї та Сьєрра-Леоне хвороба продовжує вбивати людей. Нещодавно віце-президент Сьєрра-Леоне Семюель Сем-Сумана потрапив в карантин після того, як від вірусу Ебола помер його охоронець. І лише зараз, коли епідемія майже закінчилася, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я приступили до останньої фази клінічних випробувань нової вакцини від цієї хвороби на людях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео