Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Французька весна в Україні

Французька весна в Україні
106257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Попри холодну погоду за вікном, культурна весна прийшла до Києва вчасно. І зібрала на Софійській площі незліченну кількість людей. 4 квітня стартував щорічний фестиваль Французька весна, що відкрився світловим перформансом, для реалізації якого була задіяна дзвіниця та купольний ансамбль Софійського собору.


Попри холодну погоду за вікном, культурна весна прийшла до Києва вчасно. І зібрала на Софійській площі незліченну кількість людей. 4 квітня стартував щорічний фестиваль Французька весна, що відкрився світловим перформансом, для реалізації якого була задіяна дзвіниця та купольний ансамбль Софійського собору. Автори поклали в основу цієї проекції промову Мартіна Лютера Кінга «У мене є мрія». Спектакль розкрив таку болючу для нашої країни тему свободи, висвітливши у мозаїчних картинках події, які вже відбулися і досі відбуваються на теренах нашої держави.
Затамувавши подих, величезний натовп у самому серці столиці спостерігав за чудовим світловим шоу. Ідеально синхронізовані зображення, музичний супровід, простодушні дитячі роздуми про життєві речі – все це не могло залишити байдужими киян та гостей міста. Навіть по закінченню спектаклю, коли цей натовп ринув у сторону Майдану, люди поводились менш агресивно, ніж зазвичай. Такий світлий і теплий відбиток залишила у їхніх душах ця подія.

 

Та на цьому Французька весна не залишила Київ. Вже наступного дня, у неділю, відбулась прем’єра вистави «Антігона» за текстами Софокла та Бертольда Брехта в цетрі науки та мистецтва «DIYA». З 6 по 9 квітня нас будуть радувати допрем’єрні покази із циклу «Кіно Французької весни» у кінотеатрі «Київ». Власне 9 квітня у Музеї культурної спадщини відкриється виставка сучасних українських художників «Вид на Париж».
З 10 по 12 квітня чекаємо на трилогію французького режисера Седріка Клапіша – «Іспанка», «Красуні», «Китайська головоломка», яку ми зможемо подивитись у кінотеатрі «Київ». Поціновувачам живого дійства цікаво буде знати, що з 10 по 14 у національному центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса пройде спектакль «Жити» із триптиху «Наш час».
Любителів сучасного танцю розважить французьким хіп-хоп спектаклем команда Zahrbat. Дійство відбудеться 22 квітня у театрі імені Франка.
Небайдужим до якісної книги варто знати, що 22 квітня відкриється французька програма Книжкового Арсеналу. На зустріч з українським читачем приїдуть письменниця Галя Аккерман, мистецтвознавець Франсуаза Барб-Галль, журналістка Мюріель Зак та інші.
Спеціально для тих, хто не знає як коротати весняні ночі 23-25 квітня в кінотеатрі Україна пройде фестиваль французьких короткометражок «Довгі ночі французького метру».
Ще багато цікавих культурних подій наситять цю весну у рамках фестивалю та допоможуть киянам прокинутись після довгих холодів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео