Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У прокуратурі кажуть, що екс-регіоналів судитимуть заочно

53485 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екс-регіоналів Вадима Колесніченка та Олександра Клименка, він же колишній очільник Міністерства доходів і зборів, судитимуть заочно, констатують в прокураторі. Таке клопотання задовільний районний суд Києва.

Приміром, екс-регіонала Вадима Колесніченка підозрюють в організації розпалювання національної ворожнечі. Він знаходиться в розшуку з 17 вересня 2015 року. За попередніми даними, Колесніченко всі закиди у свій бік заперечує, сам живе в Криму і повертатися до України не має бажання.

Соратнику Колесніченка – колишньому керманичу Міністерства доходів і зборів Олександру Клименку інкримінують зловживання службовим становищем та відмивання грошей. Однак, він на відміну від Колесніченка заявив, що хоче повернутись в Україну. Натомість прокуратура таке бажання охрестила піар-акцією і обіцяла арештувати, щойно той з’явиться. У свою чергу, Олександр Клименко, звинувачення називає переслідуванням за свою політичну позицію.

«Готовий відповідати перед законом за кожен свій підпис та дії на посаді міністра доходів і зборів та керівника податкової служби України. Буду давати коментарі та спілкуватися із пресою», – говорить екс-міністр Олександр Клименко.

Натомість, у ефективності заочного судочинства екс-регіоналів сумнівається експерт Центру політико-правових реформ Микола Хавронюк. Він зазначив, що найкращий вихід із ситуації - накласти арешт на майно цих людей.

Політолог Кость Бондаренко з цього приводу має іншу думку. Він вважає, що переслідувати за належність до Партії регіонів чи перебування на посадах за часів Януковича є неприйнятним.

До слова, заочне судочинство проводиться у зв’язку з тим, що підозрювані особи перебувають за кордоном чи у розшуку і їх неможливо доставити на територію України для проведення слідства.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео