Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Допомогу для переселенців можуть збільшити

213648 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом становище вимушених переселенців з Донбасу та Криму може змінитися на краще: Міністерство соціальної політики пропонує збільшити допомогу для цієї категорії громадян.

Під час прес-конференції заступник міністра соцполітики Віталій Мущинін розповів про те, що у міністерстві зараз розробляють документи з метою підвищення державної допомоги переселенцям, які змушені були залишити свої домівки у східних областях України та Криму.

Як повідомив Віталій Мущинін, для допомоги переселенцям у поточному році у державному бюджеті закладено 3,4 мільйони гривень. Ці кошти призначені для того, щоб переселенці мали змогу орендувати житло та харчуватися. Найбільший розмір допомоги на сьогоднішній день — 2400 гривень. Така допомога розрахована на сім’ю.

Зараз триває робота з перегляду розміру допомоги, оскільки він був визначений ще у 2014 році, а з того часу економічна ситуація у країні значно змінилася.

Окремим видом допомоги планують створити виплати для переселенців з обмеженими фізичними можливостями.

Як розповіли у Міністерстві соцполітики, на даний момент на обліку відомства перебувають 1 мільйон 483 тисячі 119 переселенців з окупованих Росією та проросійськими бойовиками територій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео