Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Представники ООН констатували моральний геноцид на непідконтрольних Україні землях

Представники ООН констатували моральний геноцид на непідконтрольних Україні землях
134878 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже три мільйони громадян України, котрі наразі знаходяться на територіях, підконтрольних проросійським угрупуванням, страждають від морального геноциду у вигляді відсутності гуманітарної допомоги, незаконних затримань, катувань, жорстокого поводження, погроз та випадків сексуального насилля. Про це йшлося у 14-й доповіді Організації Об'єднаних Націй, основою якої стали права українського громадянина у центрі військового конфлікту у Донбасі.

Варто відзначити, що представники ООН констатували нелюдське поводження з українцями не тільки у самопроголошених «ЛНР/ДНР», а й на територіях, підконтрольних українському Уряду. У більшій мірі друга частина заяви стосувалась катування та нелегітимного ув'язнення, котре нерідко практикують співробітники СБУ, а також відсутність доступу міжнародним експертам у місця позбавлення волі.

З точки зору представників ООН, безкарність тих, хто має служити українському народові та захищати його, забезпечуючи різносторонню безпеку, є ключовою ознакою існуючого збройного конфлікту та залишається дуже поширеним явищем. Допомогти у поновленні прав людини для українського суспільства, залишеного на окупованих територіях, має тільки чітке та сумлінне виконання Мінських домовленостей усіма сторонами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео