Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС та ФБР допоможуть Україні у розслідуванні вбивства Павла Шеремета

ЄС та ФБР допоможуть Україні у розслідуванні вбивства Павла Шеремета
108096 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 20 липня, у Києві вибухнув автомобіль, у якому знаходився відомий журналіст Павло Шеремет, чия діяльність останнім часом була націлена на розслідування гучного офшорного скандалу. Варто відзначити, що загиблий також був відомий своїми різкими критичними матеріалами щодо політики правління президентів Білорусії та Грузії, жорсткою позицією відносно корупції і відсутністю жодних вподобань серед сучасних відомих політиків.

Під час екстреної наради з керівниками українських силових структур президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що сьогоднішній злочин, жертвою якого став патріот нашої держави, має бути розкритим у найкоротші строки. Для цього пан Порошенко доручив створення спеціальної оперативної групи главі Національної поліції Хатії Деканоїдзе, а Юрію Луценку та Василю Грицаку – Генпрокурору і Голові СБУ відповідно – відрядити до вищезазначеної групи своїх найкращих слідчих.

Крім того, президент України вже звернувся за допомогою до американських та європейських партнерів з проханням відрядити до нашої держави слідчу експертну групу ЄС і ФБР, аби пришвидшити розслідування вбивства журналіста.

Трагічний інцидент слідство розглядає через призму двох можливих версій: професійна діяльність Павла Шеремета та дестабілізація ситуації в Україні. За словами Юрія Луценка, забороняти якісь масові акції у Києві, що заплановані найближчим часом, не варто. Але перевіряти кожного з їх учасників правоохоронці мають із застосуванням металошукачів, аби не допустити смертельних провокацій. Генпрокурор зауважив, що загибель журналіста може бути частиною якогось більшого терористичного плану.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео