Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Полон бойовиків поповнися ще на одного українського військовослужбовця

Полон бойовиків поповнися ще на одного українського військовослужбовця
244477 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Подія сталася під час боїв на Світлодарській дузі. Таку інформацію пресі надав речник Міністерства оброни з питань АТО Андрій Лисенко.

     Наразі вже четвертий день поспіль ситуація на дузі залишається напруженою. На лінії зіткнення сепаратисти вивели чималу кількість бронетехніки, у тому числі й танки. За даними народного депутату Дмитра Тимчука, ситуація на лінії фронту загострилася. За минулу добу вороги активно вели вогонь по позиціям сил АТО, стріляючи з мінометів та артилерії. Пересування важкої техніки здійснюється під прикриттям інтенсивних обстрілів.

     Також за словами нардепу, зафіксовані розвідгрупи в районі сіл Гурти-Логвіново. Вони активно розвідували передній план українських позицій і вели постійний їхній обстріл із стрілкової зброї.

Нагадаємо, чотири дня тому російські найманці влаштували справжнісіньке пекло на Світлодарській дузі. За даними штабу АТО, агресори намагалися обійти з флангу передову позицію першого батальйону 54-ї мотопіхотної бригади. Запеклі бої тривали близько двох діб, однак прорватися противнику та окупувати нову територію не вдалося. У результаті українські сили зайняли нові стратегічні позиції, відсунувши ворога за «сіру зону», яку останні мали звільнити згідно з Мінськими угодами задовго до боїв.

     Проте повністю здолати противника не вдалося. Напруга у району Світлодарської дуги триває й зараз.

     У результаті боїв, за офіційними даними, шестеро українських бійців загинуло, ще 16 отримало поранення. У ворога загинуло 20 сепаратистів, ще 30 – зазнало травм. За інформацією волонтерів, цифри з обох сторін значно більші.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео