Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Майже півроку з дня вбивства журналіста Павла Шеремета – слідство мовчить

Майже півроку з дня вбивства журналіста Павла Шеремета – слідство мовчить
244506 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Поліція запевняє, що справа не стоїть на місці, ведуться оперативно-розшукувальні роботи, проте розголосу результатів слідства ніхто не дає. За словами спікера МВС Артема Шевченко, українська сторона активно співпрацює з іноземними спецслужбами, зокрема із ФБР. Останні провели певні експертизи з місця події, проте дані поки що не розголошуються. Мовляв, це може зашкодити результатам проведеної роботи, а найголовніше – злякати зловмисників.

     Артем Шевченко запевняє, що уже слідчі органи уже допитали сотню людей, а саме свідків і колег померлого, а також вилучили з місця події камери відеоспостереження, на яких розгледіли злочинців, які закладали вибухівку до автівки Шеремета, та створили фотороботи ймовірних підривників. Однак ані їхні імена, ані фото досі не розповсюджені. Пан Шевченко запевняє, це з роблено з метою викриття замовників злочину, аби ті не спробували сховатися від поліції. Насамкінець спікер МВС зазначив, що імена вбивць здивують загал.

     Нагадаємо, 20 липня 2016 року у центрі Києва вибухнула автівка, в якій був Павло Шеремет. Авто належало його цивільній дружині редактора-засновника Української Правди Олені Притулі. Журналіст помер у «швидкій», не доїхавши до госпіталю.

     Згодом Генпрокурор України Юрій Луценко зробив заяву, начебто виконуючий обов'язки Голови Нацполіції незаконно стежив за загиблим та його дружиною. Слідство зайнялося перевіркою цієї інформації. Проте через кілька місяців поліція повідомила, що Троян немає жодної причетності до вбивства Павла Шеремета та ніколи не давав наказу стежити за ним і Оленою Притулою. Ця фейкову інформацію поширили самі замовники вбивства.

     З моменту трагедії слідство розглядає шість версій загибелі журналіста.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео