Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент Білорусії про наболіле

Президент Білорусії про наболіле
108972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олександр Лукашенко різко осудив останні дії російського Президента. Білоруський очільник розкритикував і звинуватив Кремль у порушенні Закону про державний кордон. За його словами, Росія не мала жодного права вводити ділянку прикордонного контролю.

Як приклад Олександр Лукашенко привів договір з 1995 року з усіма зносками стосовно кордону. Він акцентував увагу на тому, що згідно з усіма законами поняття «кордону» – прозоре. Президент Білорусії підкреслив, що після розвалу Радянського Союзу було домовлено про створення союзної держави, мовляв, саме для цього й були підписані відповідні міжнародні договори та домовленості.

Білоруський лідер зазначив, що ніхто, навіть якщо йдеться про могутнього високопосадовця, не має жодного права перекреслювати чи відхрещуватися від історично- обумовлених договорів. Насамкінець створення прикордонної ділянки, Лукашенко назвав, політнекоректним випадом.

За словами політичного експерта Олеся Яхно, своїми діями Олександр Лукашенко демонструє поступовий відхід від Путіна. Про це також свідчить і те, що Європа з Білорусії зняла свої санкції, натомість країна зробила кілька кроків назустріч демократії. Такий підхід РФ аж ніяк не влаштовує.

Ще один момент, який відштовхує двох Президентів один від одного, це ймовірність розміщення військової бази РФ на території Білорусії. Лукашенко розуміє, каже пан Яхно, що така ситуація може мати негативні наслідки для його країни, адже є висока ймовірність того, що в якийсь момент іноземні військові підуть проти його народу. Тож країна тепер шукає будь-який спосіб, аби відмовитися від такого ризику. За словами експерта, наразі білоруський лідер – на роздоріжжі, проте тішить те, що останнім часом він все частіше йде наперекір рішенням Кремля.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео