Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія продовжує грубо порушувати міжнародні угоди

Росія продовжує грубо порушувати міжнародні угоди
190539 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями американські розвідувальні служби зафіксували російські ракети високої дальності, які Кремль попри домовленості, таємно розвернув. За даними американського уряду, Російська Федерація затіяла небезпечну гру, розвернувши два крилатих батальйони ракет – в Капустяному Яру, розміщення іншого поки що невідомо. Останній перемістили наприкінці 2016 року.

Ці дії складають загрозу Північноатлантичному Альянсу, певні в уряді. Допоки РФ так робитиме, мови про зменшення натівського озброєння не може й бути, запевняють у Білому домі.

Угода стосовно використання ракет середньої та маленької дальності обидвами країнами був підписаний в 1987 році тодішніми Президентами Рейганом і Горбачовим. Згідно цій домовленості державам дали три роки на знищення пускових ракет, радіус яких складає до 5 з половиною кілометрів.

Міністр оборони Америки Джеймс Меттіс організував негайну зустріч з європейськими колегами, аби обговорити ймовірну загрозу та порушення договору 1987 року Росією. Круглий стіл має пройти 15 лютого у Брюсселі.

Нагадаємо, нещодавно Америка оприлюднила розвідувальні дані стосовно російського військового флоту. За цією інформацією, протягом 10 років флот потенційно укріпиться та удосконалиться настільки, що зможе не лише гарантувати повну безпеку РФ, але й виконувати важливі завдання за межами країни. Щодо бойових суден, то їхня кількість наразі сягає близько 200, що поступається лише військовим одиницям Америки та Китаю.

До того ж розвідка зазначила, що Росія володіє добре оснащеними крилатими ракетами морського базування, які можуть нанести значну загрозу наземним об'єктам. В США певні, таким темпом, як РФ розвиває свій ВМС, їхній потенціал становить серйозну загрозу світові.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео