Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мустафа Джемільов може залишитися без права ступати на свою землю на 5 років

Мустафа Джемільов може залишитися без права ступати на свою землю на 5 років
136424 ПЕРЕГЛЯДІВ

Саме на такий термін хочуть заборонити в'їзд одному з лідерів кримських татар Мустафі Джемільову їздити до Криму. Як відомо, 22 березня 2017 року окупаційна прокуратура Криму почала розгляд досудового слідства стосовно Мустафи Джемільов, якого хочуть позбавити права відвідувати рідні землі.

Його звинувачують у порушенні безпеки громадського порядку. У свою чергу українська сторона відкрила своє кримінальне провадження за статтею «Про перешкоджання законної діяльності народного депутату». Зі слів української сторони, окупаційна влада тимчасово окупованого півострову не має жодного права забороняти пану Джемільову їздити у Крим. За їхніми словами, ці дії є грубим порушенням національного законодавства, а також знехтування міжнародними нормами і правила. Також в МВС зазначили, що судові претензії до Мустафи Джемільова з боку російської влади носять безпідставний характер.

Опісля розгляду справи в українському суді, якщо окупанти не анулюють свого судового рішення, Україна подасть свій позов на розгляд у міжнародні інстанції.

Нагадаємо, у 2016 році на лідера кримськотатарського народу офіційна Москва наклала заборону пересікати російський кордон. Таке рішення було прийнято Московським Верховним судом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео