Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гучне вбивство екс-російського депутата

Гучне вбивство екс-російського депутата
27406 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 березня 2017 року у самісінькому серці Києва невідомий чоловік посеред людної вулиці кілька разів вистрелив у екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. Чиновник помер на місці події.

Вже наступного дня світовою мережею розлетілося відео, на якому видно сам момент убивства. Відразу після інциденту українська поліція створила міжвідомчу групу, яка займатиметься цією справою. Правоохоронні органи порушили кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство». Окрім поліції до розслідування злочину залучені представники Служби безпеки України і місцева прокуратура.

Вже згодом поліція назвала ймовірного вбивцю Дениса Вороненкова – Павло Паршов, який перебуває у розшуку за підозрою у створенні низки конвертаційних центрів.

За словами міністра МВС України Зоряна Шкіряка, існують дані, що замовником ліквідації екс-депутата Держдуми є безпосередньо Президент РФ Володимир Путін. Зокрема, стало відомо, що за десять днів до вбивства захисник Вороненкова Андрій Гривцов повідомив російським спецслужбам і прокуратурі адресу проживання його підзахисного. Ціль такого дійства полягала у пришвидшенні екстрадиції екс-депутата до РФ та зняття його з міжнародного розшуку.

За словами Андрія Гривцова, запит на екстрадицію відхилили б, оскільки його підзахисний мав українське громадянство. Як відомо, російська сторона так і не направила запит на екстрадицію колишнього депутата, якого звинувачують у рейдерському захопленні двоповерхівки у центрі Москви. Проте поквапилась отримати офіційне заключення про смерть Вороненкова. Додамо, Денис Вороненков був одним із головних свідків обвинувачення у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Додамо, в Міністерстві закордонних справ Німеччини висловили занепокоєння цією ситуацією й констатували зростаюче протистояння між Москвою та Києвом. Іноземні чиновники вважають, поки зарано говорити, хто саме замовив вбивство.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео