Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

25-ліття Патріаршого хору Свято-Володимирського кафедрального собору

25-ліття Патріаршого хору Свято-Володимирського кафедрального собору
55717 ПЕРЕГЛЯДІВ

Патріарший хор Свято-Володимирського кафедрального собору під керівництвом регента Вероніки Василівної Матвієнко привітали Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з величним святом Різдва Господа і Спаса нашого Ісуса Христа й виконали колядку "Ой на річці, на Йордані".

Предстоятель Київського Патріархату також привітав колектив зі святами й з 25-літтям існування Патріаршого хору кафедрального собору.

"Найперше я вітаю вас із Різдвом Христовим, яке вже пройшло, старим Новим роком та з наступаючим святом Богоявлення, а також вітаю вас із 25-літтям існування Патріаршого хору кафедрального собору.

То був критичний момент, коли нашу Церкву покинули майже всі і в тому числі й Володимирський собор і регент Михайло Семенович покинув, і підготувала Москва захоплення Володимирського собору. Але бачите сьогодні, що Господь зробив – святкуємо ваше 25-ліття, Церква стала в Україні найпотужнішою. А та Церква, яка хотіла нас знищити – сама тремтить і чекає свого кінця. І це свідчить про те, що треба в житті виконувати волю Божу, бо коли щось робиться з волі Божої, то завжди буває успіх, незважаючи на всі перешкоди. І ви бачите, що перешкод було маса, а перемога наша, тому що з нами Бог. Так і з державою – багато перешкод: війна йде, але Бог з Україною, бо Україна миролюбива війни не хоче і Бог благословляє тих, хто хоче миру, а не того, хто хоче війни, тому і в цьому випадку перемога буде теж наша" – сказав Патріарх Філарет.

Предстоятель виско оцінив діяльність хору та подякував колективу за невтомну працю:

«Я хочу подякувати всім вам, кожному зокрема, за те, що ви співаєте. Тому що якби хору Володимирського собору не було, то я думаю і людей не так багато приходило б, а так спочатку приходять послухати хор, а потім приходять помолитися, бо ніщо так не впливає на душу людини як спів, бо спів доходить не стільки до розуму, скільки до серця, а коли до серця доходить, то цей спів робить свою святу справу» – сказав Патріарх.

Святійший Владика за заслуги перед Українською Православною Церквою нагородив регента Вероніку Матвієнко Орденом святого князя Володимира Великого III ступеня, а колектив – Патріаршою грамотою. Також Патріарші грамоти отримали ті хористи, які вже понад 10 років присвятили себе цій Божій справі. Патріарх закликав Боже благословення, щоб хористи ще багато років прославляли Господа нашого Ісуса Христа і нашу Церкву, і нашу Україну.

Регент Вероніка Матвієнко подякувала Предстоятелю Київського Патріархату: «Дякуємо Вам, Владико, за терпіння, за Ваші молитви, які Ви підносите за кожним богослужінням, за підтримку і слава Творцю за те, що Ви є» – сказала регент хору й колектив заспівав Многоліття.

Теги: святійший патріарх київський і, свято-володимирський кафедральни

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео