Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В храмі, який збудував сам Богдан Хмельницький, закровоточила ікона Христа Спасителя

В храмі, який збудував сам Богдан Хмельницький, закровоточила ікона Христа Спасителя
186257 ПЕРЕГЛЯДІВ

В одній з церков села Суботів Черкаської області відбувся рідкісний феномен, який з давніх пір трактується як передвісник скорботних і трагічних днів. 


В одній з церков села Суботів Черкаської області відбувся рідкісний феномен, який з давніх пір трактується як передвісник скорботних і трагічних днів. Український митрополит Іоанн заявив ЗМІ, що цей знак попереджає Україну: не за горами - скорботні дні. За його словами, експертизу краплі, яка з’явилася на Суботівській Святоіллінській іконі, робити не стали. Однак митрополит попередив, якщо кровотеча продовжиться і буде рясною, в такому випадку дасть своє благословення на проведення експертизи.
Іллінська церква була збудована за вказівкою славетного Богдана Хмельницького, у 1653 році. Вона мала стати усипальницею для всього роду Хмельницьких. Як засвідчують історики, матеріал, що використовували для будівництва - камінь з мечеті, яку зруйнували козаки під час війни з татарами.
Але усипальницею великого гетьмана церква так і не стала. Після смерті Богдана, його тіло і справді поховали поблизу вівтаря Іллінського храму. Проте археологи стверджують: тіло Хмельницького зникло, а грунт на місці поховання перекопували неодноразово.
Іллінська церква в Суботові належить УПЦ Київського патріархату.
Іллінська церква стоїть більш ніж три століття. За цей час Україна пережила і поневолення, і страшні війни. Проте чудо, яке сталося з Суботівською іконою - є першим в історії храму. Віруючі всієї країни прагнуть побачити диво. Паломники переконані - ця святиня має велику силу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео