Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рак розвивається від порушення сну

Рак розвивається від порушення сну
186575 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку новину опублікували в виданні Current Biology, опираючись на результати досліджень, котрі науковці провели на тваринах. У статті вказано, що у тварин, яким порушували режим сну, стан організму був на 20 % гіршим, ніж у тих особин для яких був дотриманий нормальний режим.

В найближчому майбутньому вчені мають намір провести експеримент на людях, аби довести, що робота у нічну зміну та робота по змінах негативно позначається на людському здоров’ї і сприяє розвитку раку молочних залоз у жінок.

Вчені попереджують, що особливо небезпечно працювати по змінам тим жінкам, у кого близькі родичі хворіли онкологією. У групі ризику стюардеси і провідниці.

Була висловлена думка, що порушення сну може стати причиною появи різних хвороб. Проте не слід забувати про важливість врахування таких факторів, як кількість вітаміну D в організмі, активність люди і умови, в яких вона проживає.

До – речі, це перший експеримент, який доводить, що регулярне порушення біоритму впливає на людське здоров’я, в тому числі пришвидшує розвиток раку грудей у жінок.

І хоча досліди були проведені на лабораторних мишах, медики та науковці радять дотримуватися режиму дня, адже нічна робота – це стрес для організму.

«Якщо людина хоче бути здоровою, то вона просто зобов’язана слідкувати за своєю вагою, регулярно проходити медкомісії, а жінки стежити за здоров’ям молочних залоз», - констатує лікар Майкл Хейстінгс, член Ради медичних дослідів Великобританії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео