Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вода - двигун життя

Вода - двигун життя
80114 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені з лабораторії університету Страсбурга та експерти університету Бордо зробили сенсаційну заяву, яка схвилювала науковців у всьому світі. Вони висунули гіпотезу про те, що краплина води може стати ключем, котрий відкриє таємницю виникнення та зародження життя на планеті Земля.

Така гіпотеза стала наслідком винаходу в галузі мікрофлюїдики, який дозволяє за спеціальною методикою в різноманітній кількості розмножувати різні молекули, маніпулюючи рідиною.

Власне, під час одного з експериментів, у мікрокаплю води ввели дві сполуки ( амін та альдегід), котрі почали взаємодіяти між собою нетиповим способом. Це дає надію вченим зясувати, як на планеті виникла перша сполука амінокислоти.

До цього часу, вчені не могли дати логічного пояснення, як молекули, котрі мають ділитися по своїй природі, з’єдналися у щось більше. Тепер вчені переконані, саме краплина води змогла змінити природу речей і змусила молекули об’єднуватися. Недарма кажуть, що вода – джерело життя на Землі. Крім того, вона прискорює будь – яку хімічну реакцію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео