Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У зміїному сімействі поповнення

187027 ПЕРЕГЛЯДІВ

У турецькій провінції Хатай, а якщо більш конкретно в районі Дортйол та районі Яйладаги, працювала група герпетологів, які працюють на кафедрі біології при Університеті Аднана Мендереса. Турецькі вчені поставили собі за мету вивчити та досконало дослідити генетичний склад змій, котрі є корінними жителями даного краю. У рамках проекту, який започаткував і підтримує уже на протязі десяти років Рада по науково-технічним дослідам Туреччини, вченим вдалося з’ясувати, що є відмінності у генетиці між видами змій, які тут мешкають і тими, які зустрічаються в природі взагалі.

Так вчені заявили, що їм вдалося відкрити новий вид змій, які характеризуються тупим закінченням носа, а також відрізняються від своїх родичів формою голови, яку прикрашає чорна стрічка. Довжина їхнього тонкого тіла приблизно 30 сантиметрів, забарвлення спини жовто-золотисте. Нововідкрита змія називається Мухтарофіс, живе вона у вологих місцях, або під камінням і є не отруйною.

Тепер на планеті Земля нараховується 515 видів змій, з них на території Туреччини можна зустріти представниць двадцяти двох видів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео