Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найбільша наукова премія Breakthrough Prize оголосила своїх лауреатів

Найбільша наукова премія Breakthrough Prize оголосила своїх лауреатів
53613 ПЕРЕГЛЯДІВ

Премією були представлені наступні номінації: "Біологічні науки", «Математика» та «Фундаментальна фізика». На премію "Біологічні науки" виділили п’ять нагород на суму три мільйони кожна.

Премію в галузі біології та медицини було здобуто Карлом Дейссеротом та Едвардом Бойденом за вагомий внесок у розвиток оптогенетики, яка заключається в методиці вивчення роботи клітин нервової системи, основа якої - введення їх у мембрану спеціальних каналів під назвою опсини, реакція котрих виникає на збудження світлом. Завдяки такій методиці з’явилася можливість здійснювати дійсно вагомі експерименти в області роботи людського мозку.

Разом із попередніми лауреатами, нагорода була присвоєна Джону Харді, Хелен Гоббс та Саванте Паабо.

Джон Харді проводить дослідження в області нейродегенеративних захворювань, завдяки чому йому вдалося виявити ген, мутації котрого спричиняють хворобу Альцгеймера.

Хелен Гоббс вивчає вплив на організм людини холестерину, вона також створила лікувальні медикаменти, які здатні знизити рівень холестерину в тілі людини, що допомагає зменшити ризик серцевого нападу.

Внесок генетика Сванте Паабо у світову науку - це розшифровка генома неандертальця.

Перемогу в розділі фундаментальної фізики вручать п’ятьом колективам у кількості тисяча триста осіб, котрі вивчали нейтринні осциляції. Премію в математичній галузі отримав Іан Агол, який займається вивченням множин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео