Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Морські жителі вміють впізнавати людські обличчя

Морські жителі вміють впізнавати людські обличчя
188841 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виявляється, маленькі риби-бризкуни здатні впізнавати людські обличчя. Такого вражаючого висновку дійшли англійські та австралійські зоологи з університетів Оксфорду та Квінсленду.

Спираючись на те, що рибка-бризкун є досить добрим мисливцем, стріляючи в комах тонким струменем води з власного рота, дослідники припустили, що еволюція заклала в маленьких представників водного світу не тільки точність пострілу, а й можливість відрізняти один предмет чи особу від інших.

Припущення дослідників підтвердили експерименти, протягом яких бризкунам демонстрували дві фотографії. Після показу однієї з фото рибкам давали їсти. Виявилося, що таким чином бризкуни можуть впізнати більш ніж 40 різних людей, а сам процес розпізнавання не потребує особливого розвитку мозку.

Після першої частини експерименту рибки мали знайти раніше впізнаних людей вже на чорно-білих фотографіях та серед кольорових зображень інших представників людської раси. В обох випадках коефіцієнт правильних відповідей рибок дорівнював неймовірним 80%.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео