Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені виявили взаємозв’язок між рівнем інтелекту та соціалізацією

Вчені виявили взаємозв’язок між рівнем інтелекту та соціалізацією
81151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Психологи Лондонської школи економічних та політичних наук і Сінгапурського університету менеджменту дійшли вражаючого висновку. Виявляється, чим більший у людини рівень IQ, тим менше вона задоволена спілкуванням з іншими представниками соціуму.

У дослідженні прийняли участь більше 15-ти тисяч людей у віці від 18-ти до 28-ми років. Спочатку вчені розглянули зв'язок між такими факторами як рівень інтелекту учасників, щільність населення у місцях їх проживання та рівень задоволення життям. Виявилося, що учасники з високим IQ краще себе відчувають саме у щільному оточенні іншими.

Проте, прямо протилежні результати психологи отримали під час другого тесту, головними факторами якого стали інтелектуальний рівень, задоволення життям та соціальне залучення. Цього разу інтелектуали продемонстрували небажання спілкуватись, оскільки такі соціальні стосунки лишають їх почуття радості.

Це підштовхнуло вчених зробити наступний висновок: активне життя у мегаполісі дозволяє інтелектуалам швидко пристосуватись до обставин та отримувати насолоду від такого шаленого ритму, не відволікаючись на будування соціальних відносин з представниками свого виду. Цікаво, що така наукова теорія отримала назву «Саванна теорія щастя».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео