Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені виявили смертельну небезпеку куріння електронних сигарет

Вчені виявили смертельну небезпеку куріння електронних сигарет
243258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тридцять одну шкідливу хімічну сполуку, серед яких левова частка належить канцерогенам, виявили експерти Національної лабораторії в Берклі під час дослідження звичайної електронної сигарети. Вчені встановили, що подібне куріння негативно впливає на людське здоров'я, призводячи до смерті.

Цікаво, що електронні сигарети виникли у якості безпечної альтернативи їх надпоширеним нікотиновим родичкам, котрі після тривалого використання провокували у людини низку серйозних захворювань. Проте, з'ясувалося, що й електронний замінник не є безпечнішим.

За словами експертів, гліцерин та пропіленгліколь, які є невід'ємною частиною інноваційної сигарети, після свого термічного розкладу викликають подразнення дихальних шляхів. А формальдегід, котрий вивільняється після сполучення речовин, впливає на людську центральну нервову систему.

Ще більших негативних наслідків організмові завдає напруга батареї електронної сигарети, оскільки вона значно збільшує токсичність і без того шкідливих речовин. Варто відзначити, що вищезазначене дослідження стало чи не найпершим у контексті вивчення ефекту електронної сигарети. До експертів з Берклі медичні властивості замінника нікотину залишалися у науковій тіні.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео