Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Незабаром Земля може стати непридатною до життя через пекельно високі температури

Незабаром Земля може стати непридатною до життя через пекельно високі температури
54238 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найспекотнішим липнем за весь час ведення наукових природних спостережень вчені з NASA вже охрестили цьогорічний другий місяць літа. Проте, за словами американських дослідників, рекордно високі температури, котрі людству вже довелося пережити у 2016-му, навряд чи стануть кліматичною межею через тенденційність до власного інтенсивного збільшення.

Стрімке підвищення температур на собі відчувають не тільки десятки літніх днів у різних регіонах Землі, а й усі інші пори року, включаючи вже не настільки холодну зиму. З точки зору дослідників, збереження тенденції до температурного збільшення призведе до невиправних екологічних наслідків у вигляді неймовірної двадцятиразової швидкості росту теплових показників. Якщо це дійсно станеться, то той пекельний температурний режим, котрий панував на Землі цьогорічного липня, буде чи не найкращим спогадом людства про клімат XXI сторіччя.

Надшвидкісне розігрівання планети, у свою чергу, може призвести до двох сценаріїв розвитку подій у майбутньому: Земне населення або вимре, або почне вимушено пристосовуватися до життя у регіонах Північної півкулі, куди людина завжди ступала хіба що заради наукових досліджень. А така адаптація, спираючись на завжди неконтрольовану та безвідповідальну антропогенну діяльність, призведе до швидкої загибелі ще й екології суворої та холодної Півночі.

За «оптимістичними» прогнозами науковців, старту незворотного процесу розігрівання Землі людство повинно очікувати вже у кінці цього століття.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео