Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Спорт розвиває творчі здібності людини

Спорт розвиває творчі здібності людини
54462 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Науковці зробили несподіване відкриття: заняття спортом сприяють розвитку творчих здібностей завдяки позитивному впливу фізичної активності на мозок. Людський мозок "перезавантажується" під час фізичних тренувань, що допомагає його оновлюватися і працювати більш активно.

     Науковці зі Сполучених Штатів довели тісний зв'язок занять спортом та творчих здібностей людини. За результатами досліджень, які тривалий час проводили вчені, з'ясувалося, що крім фізичної користі заняття спортом розвивають мозок, сприяючи покращенню творчих здібностей людини.

     Дослідники визначили, що під час спортивних тренувань мозок людини оновлюється, завдяки чому у ньому з підвищеною швидкістю утворюються нові клітини. У результаті у людини краще розвивається уява та поліпшується пам'ять.

     Одне з пояснень такої дії спорту полягає у тому, що, виконуючи фізичні вправи, людина дозволяє своєму мозку повністю відключитися від щоденних проблем і турбот, що сприяє його "перезавантаженню".

     Використовуючи дані цих досліджень, науковці рекомендують людям, що займаються мистецькою діяльністю, захоплюватися спортом, щоб уникнути творчої кризи і отримувати нове творче натхнення.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео