Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В облисінні чоловіків винні два гени

В облисінні чоловіків винні два гени
135734 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Науковці знайшли в організмі людини ген, що підвищую ризик облисіння чоловіків у сім разів. Цей ген є вже другим з двох існуючих, що, за твердженнями вчених, сприяє більш швидкому облисінню.

     Науковці з Канади розповіли про виявлення ще одного гена, що, крім вже відомого, сприяє більш швидкій втраті волосся чоловіками. Як показали дослідження за участю добровольців, що демонструють ознаки раннього облисіння, а також чоловіків, які не мають подібних проблем, втрата волосся на голові може зумовлюватися дією двох окремих генів. Перший з них, що знаходиться у 17-й хромосомі і передається по лінії матері, відомий давно. Однак його дією не можна було пояснити спадкове облисіння, що передавалося від батька синові. Причину цього явища знайшли у двадцятій хромосомі, що передається дітям як від батька, так і від матері. За попередніми дослідженнями, наявність цього гена у людини у сім разів збільшує ризик утрати ним волосся після досягнення певного віку.

     За словами дослідників, якщо у генетичному матеріалі чоловіка є обидва гени, можливість втрати ним волосся стає більшою у 14 разів.

     Науковці розповідають, що ці дослідження мають цінне практичне значення: розуміючи глибинні причини облисіння, можна запровадити генну терапію для попередження виникнення цієї проблеми ще з молодого віку і лікувати її без шкоди для всього організму.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео