Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Плутон у об’єктиві

Плутон у об’єктиві
106706 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нові фотографії поверхні Плутона зробив шатл НАСА New Horizons. Значною відмінністю стало те, що нові зображення мають високу роздільну здатність. Вчені та прихильники астрономії тепер можуть більш детально роздивитися частину Плутона, котру неофіційно називають «Супутник». Це рівнина, повністю покрита кригою. Діаметр рівнини сягає приблизно 20-30 км. На цій частині поверхні Плутона помітні як западини, так і пагорби.

Геофізик Джефф Мур висловився про цю частину Плутона, як про місцевість, котра не піддається ніяким логічним поясненням. Також вчений висловив припущення, що на зміни рельєфу вплинуло тепло ядер планети. Інший варіант, головним чинником зміни поверхні стало зниження температури на поверхні та грунтові ерозії.

Отримані фото дозволили науковцям дійти єдиної думки, щодо форми Плутона. Також вчені, опрацювавши виміри, котрі зробив зонд New Horizons, з’ясували, що кожної години з атмосфери планети втрачається 500 тонн газу. Це є наслідком того, що Плутон невеликий за розмірами і не має сильного гравітаційного поля.
Також вчені сподіваються дізнатися більше інформації не тільки про Планету, а й про її супутники Нікту, Стікс, Харон, Кербер і Гідру.

Науковці висловлюють припущення, що Плутон оточений кільцями, котрі складаються із льоду та зоряного пилу. Підтвердити чи спростувати цей факт світила науки зможуть тільки тоді, коли опрацюють усю інформації, зібрану шатлом НАСА. На разі зонд передав лише 3 відсотки.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео