Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Четвертий запуск ракети-носія «Антарес»

Четвертий запуск ракети-носія «Антарес»
239820 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у Вірджинії відбувся ще один, четвертий за рахунком, запуск ракети-носія «Антарес», в процесі розробки якої приймала участь наша держава.

За словами Сергія Засухи, що займає посаду голови державного космічного агентства, можливості експорту нашої держави значно перевищують потреби всього світу. Разом з тим, за його словами, Україна ще далеко не повною мірою вичерпала свій науково-технічний потенціал.

Наразі, Україна щільно співпрацює з такими компаніями як «Боїнг» в проекті «Морський старт», та з «Орбітал», реалізуючи програму «Антарес», яка складається аж з 10 запусків. Крім того, вітчизняні підприємтсва взмозі запропонувати своїм західним партнерам такі технології, що повязані з системами зближення та з сервісом апаратів на орбітах.

Відмічається, що ринок шукає нових гравців для зниження вартості запуску одного супутника, що на даний момент складає від 60 до 130 мільйонів доларів США. Сумісна праця в цьому напрямку, безперечно, знижує загальну вартість, проте через останні подїї на сході, Україна зупинила свою співпрацю з Москвою, яка довгий час була діловим партнером.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео