Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Літаючі роботи для дослідження газових гігантів

Літаючі роботи для дослідження газових гігантів
213251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спеціалісти з НАСА не сидять на місці. Цього разу вони повідомили про можливість використання літаючих роботів «windbot» для дослідження Юпітеру, Сатурну та інших газових гігантів. Ці роботи, використовуючи енергію повітряних течій та ураганів, зможуть проводити дослідження газових гігантів. Проект вже отримав фінансування в розмірі ста тисяч доларів з фонду програми NIAC (NASA Innovative Advanced Concepts). В разі успішної реалізації проекту людство отримає абсолютно новий спосіб отримання інформації про більшість газових планет, умови на яких не досить-то й дружелюбні відносно до земної техніки.

Роботу, що тривалий час буде функціонувати автономно, потрібно бути самостійно забезпечувати себе енергією. Проте сонячні батареї тут не підходять, адже робот буде досить довго перебувати на тіньовій стороні планети. Тому в рамках проекту будуть розглядатися технології використання енергії ураганних вітрів, що вирують у верхніх шарах атмосфери газових гігантів.

Поки що конструкція роботу існує лише в приблизному вигляді. В ній використовується кілька роторів, що забезпечують рухливість роботу та стабільну роботу. Але вже найближчим часом планується створення масштабної копії робота, завдяки якій будуть знайдені найкращі технічні рішення щодо конструкції.

Крім використання такого роботу для дослідження газових гігантів, робота можливо буде використовувати і на Землі задля пересування на вітрах ураганів та передачі інформації у режимі реального часу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео