Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

NASA пропонує 15 тисяч доларів за найкращу ідею для колонізації Марсу

NASA пропонує 15 тисяч доларів за найкращу ідею для колонізації Марсу
81123 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше 225 мільйонів кілометрів – саме на такій вражаючій відстані знаходиться від Землі поки що недосліджена і таємнича Червона планета – Марс. Дорога до неї – важка та небезпечна і, хоча астрономи NASA вже офіційно оголосили про те, що вперше на Марс людство полетить у 2030-му році, вчені продовжують розробку ідей, котрі полегшать людині перебування в атмосфері Червоної планети.

Таким чином, NASA прийняло рішення про оголошення незвичайного конкурсу на найкращу ідею для майбутньої колонізації Марсу. Астрономи пропонують надсилати їм доклади з конкретними ідеями щодо створення укриття, засобів зв'язку, транспортування медичного приладдя, їжі, води та розробки спеціальних дихальних засобів для покорителів Червоної планети.

Головна вимога до вищезазначених проектів – їх економічна доцільність, практична ефективність, теоретична простота і технічна досяжність. Крім того, наукове приладдя має мінімізувати власну залежність від земних технологій, працюючи виключно в умовах непередбачуваного Марсу.

Призовий фонд NASA складає 15 тисяч американських доларів. Самі астрономи очікують використати біля трьох ідей учасників космічного конкурсу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео