Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Австралійські вчені знайшли космічне сміття надзвичайно корисним

Австралійські вчені знайшли космічне сміття надзвичайно корисним
162585 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інноваційний іонний двигун, котрий у найближчому майбутньому використовуватиме Міжнародна космічна станція, створили австралійські науковці. Причому, вищезазначена інновація винаходу полягає у неймовірному типі палива, на якому вражаючий двигун працює. Виявляється, що для його роботи більш ніж достатньо...звичайного космічного сміття, тисячі тонн якого знаходяться не так вже й далеко – у межах навколоземної орбіти.

Заправити такий двигун, за словами австралійських вчених, можна як у відкритому космосі, так і на самій Землі, оскільки паливо для власної роботи прилад отримує також і від енергії, котра виникає під час переробки особливого металу - молібдену. Важливо додати, що на нашій планеті його вдосталь, проте, у космосі подібної хімічної сполуки дуже мало. Тож австралійці потурбувалися про те, аби їхнє космічне дітище отримало гібридний характер та змогло працювати навіть в екстремальних умовах нестачі того чи іншого виду палива.

Варто зазначити, що і великі запаси земного молібдену, і невичерпна кількість космічного сміття (зважаючи на все більш активну антропогенну діяльність людини поза Землею) є неймовірно ефективними для іонного двигуна та здатні забезпечувати його тривале функціонування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео