Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Apple iPhone 6 і 6 Plus стали найдорожчими смартфонами 2014

Apple iPhone 6 і 6 Plus стали найдорожчими смартфонами 2014
53133 ПЕРЕГЛЯДІВ

Британська компанія CompareMyMobile опублікувала результати дослідження


Британська компанія CompareMyMobile опублікувала результати дослідження, в якій відобразила детальну статистику про найдорожчі смартфонах, продаваних з рук на території Великобританії, а також тенденцію зміни вартості протягом року. Виявилося, що найдорожчими підтриманими смартфонами стали Apple iPhone 6 Plus і iPhone 6, які пропонувалися за максимальною ціною в розмірі £ 485,04, що еквівалентно $ 731. За ними розташувалися Samsung Galaxy S5 і Samsung Galaxy Note 3. Більш того, користувачі Apple стали найбільш лояльними до бренду за підсумками минулого року: понад 80% власників iPhone після продажу попереднього "яблучного" смартфона знову купують телефон від Apple.
У перший місяць після релізу iPhone 6 і 6 Plus "яблучні" власники застарілих смартфонів стали продавати свої пристрої, за рахунок чого апарати Apple стали самими перепродували в 2014 році. За ним з мінімальним відривом слідує Samsung - смартфон Galaxy S5 пропонувався на ринку підтриманих пристроїв частіше за інших.
Смартфони багатьох брендів досить сильно втратили в ціні за останній рік, і особливо сильно це торкнулося BlackBerry, яка подешевшала на вторинному ринку майже на 42%. За нею йдуть смартфони Nokia, втративши майже 34%. Нарешті, третину ціни втратили смартфони Google і Motorola.
Як вже було сказано раніше, власники смартфонів Apple вкрай лояльні до цього бренду і рідко змінюють його на пристрої від інших виробників. Так, лише 20% колишніх власників iPhone змінили його на інші телефони, з яких 9,58% перейшли на Samsung, 2,8% - на HTC, а 7% розділилися між іншими брендами.
У той же час колишні власники Samsung знову набувають смартфони корейського вендора в 44,26% випадків. 34,77% покупців переходять на Apple, 6,64% - на HTC, 4,98% воліють японські смартфони Sony, а 9,35% воліють інші бренди.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео