Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Планшети замість вчителів : міф чи реальність?

Планшети замість вчителів : міф чи реальність?
53195 ПЕРЕГЛЯДІВ

З розвитком технологій, доводиться серйозно замислюватися над традиційними навчальними методами.


З розвитком технологій, доводиться серйозно замислюватися над традиційними навчальними методами. З одного боку існує версія, що сучасні гаджети взагалі позбавлять вчителів роботи. А ось з іншого, технології зможуть викоренити деякі проблеми в навчанні. Наприклад дослідження, проведене спільно з фінськими, швейцарськими та бельгійськими фахівцями, дозволяє краще зрозуміти те, якою буде роль вчителя в світі високих технологій.
Варто прийняти той факт, що для дітей планшет цікавіший, ніж паперова книга. Вчитель вже не буде "постачальником знань", він буде лише координувати навчальний процес, спільно з учнями, вирішувати ті проблеми, які виникатимуть по ходу. Професор Фінського інституту досліджень в галузі освіти Райян Хямяляйнен відзначає те величезне значення, яке мають мобільні девайси: " Завдяки планшетам і смартфонам між освітою і роботою були знайдені нові шляхи. Наприклад, якщо зняти на робочому місці відео, то в майбутньому воно може експлуатуватися в якості навчального матеріалу ".
Сьогодні в суспільстві сформувався стереотип, що сучасні гаджети є лише розважальними пристроями. Але насправді вони давно стали частиною наших буднів. Варто підкреслити, що для юного покоління вони звичніші і зрозуміліші тих навчальних матеріалів, до яких звикли люди більш старшого покоління. Експлуатуючи планшети, а також різного роду освітні ігри, навчальний процес стає не тільки більш засвоюваним але й інтерактивним.
Професор Хямяляйнен зазначила той факт, що смартфони відкривають такі можливості, які раніше були недоступні в педагогічній практиці. Завдяки ним учні будуть більш активними в навчальному процесі: "З інноваційними планшетами учні зможуть, наприклад, писати скрипти і створювати відео, щоб проілюструвати дослідження теми."
Чи зможуть технології витіснити вчителя і чи необхідний наставник покаже час.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео