Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кишеньковий робот стане наступним вашим смартфоном

26816 ПЕРЕГЛЯДІВ

Японію можна сміливо назвати батьківщиною робототехніки. Забудьте про новий айфон! Компанія Sharp і відомий інженер Томотака Такахаші представляють вам Robohon. Метою винахідників було створення привабливого помічника для людини.

У кишенькового робота-смартфона досить компактні розміри: висота 19,5 см і вага 390 грамів. В голові у нього розташовані динаміки, камера і проектор, очі використовуються як світлова індикація, а на спині розташований дисплей діагоналлю у 2 дюйми. Адаптери Wi-Fi, LTE и Bluetooth також є у нього в наявності.

Здавалося, куди йому до топових смартфонів Apple i Samsung. Robohon виконує більшість функцій мобільного телефону. Крім цього, він ходить, сідає, танцює і говорить піднімаючи руки вгору. Через нього навіть можна замовляти таксі, подивившись на карту (у цьому робот може позмагатися з сервісом Siri).

Звичайно, людина, яка буде тримати біля вуха цей привабливий винахід буде виглядати дивно. Мабуть, багато хто з користувачів не зрозуміє доцільності його використання. Тому, Robohon швидше за все не вийде за межі рідної країни. На продаж він повинен вийти в першій половині наступного року. Ціна на пристрій поки не розголошується.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео