Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нова програма від Майкрософт допоможе розпізнавати людські емоції

240849 ПЕРЕГЛЯДІВ

Програмне забезпечення, яке нещодавно було випущене компанією Майкрософт, допоможе користувачам розпізнавати емоції людей.

Проте програма наразі ще досить "сира", тому може допускати помилки. Демоверсія проекту вже доступна для користувачів на сайті Project Oxford. Сенс додатку заключається в аналізі виразу обличчя людини зображеної на фотографії та у підрахуванні виражених нею емоцій. Доступні емоції страху, щастя, гніву, презирства, смутку та здивування. Нейтральний вираз обличчя зазначається в окремому пункті. Відображені результати користувач отримує у цифровому еквіваленті. Розробники, втім, повідомили, що проект ще не розроблений і не налагоджений до кінця, а тому може допустити певні помилки.

Результати відображаються в числовому форматі. Автори попередили, що робота проекту не налагоджена до кінця і може допускати помилки при розпізнаванні.

Разом із розпізнаванням емоцій, програма наділена функцією розпізнавання віку зображеної особи. У травні поточного року на базі цієї функції корпорацією був створений портал how-old.net, у якому кожен бажаючий міг завантажити фото та дізнатися вік людини.

Вже досить тривалий час експериментують у створенні схожого додатка. У 2008 році, наприклад, мадридською обчислювальною школою Політехнічного університету було презентовано схожу програму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео