Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новий спосіб нагрівання речовин до температури Сонця

80347 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лондонські фізики Імперського коледжу придумали спосіб, який, завдяки лазеру, допоможе нагріти речовину всього за двадцять фемтосекунд, до температури, вищої за ядро Сонця.

Така швидкість у сто разів більша в порівнянні з іншими сучасними лазерними системами. Перевага в такому способі те, що, речовину не тільки за долі секунд б’ють променем лазера, а й удосконалюють процес нагрівання матеріалу. Раніше процес нагрівання відбувався наступним чином: спочатку нагрівались електрони, які згодом нагрівали іони. Такі дії були досить тривалими, а тому дослідники навчилися нагрівати одразу іони.

Таке відкриття не було новим, проте раніше не викликало ефекту нагрівання, а тому науковці на чолі з Артуром Тареллом з’ясували, що щільні матеріали, такі як пластик та гібрид цезію, мають особливі іони, що здатні розганятися на різні швидкості. Завдяки швидкості тертя створюється висока температура.

На даний момент нове відкриття залишається вдосконалювати та розробляти. Наразі науковці прагнуть провести експеримент, що вказував би на істинність моделі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео