Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Творці Siri презентували неймовірного голосового помічника

Творці Siri презентували неймовірного голосового помічника
134751 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всього лише декілька годин назад на конференції TechCrunch Disrupt був презентований новий голосовий помічник – Viv. Після демонстрації його можливостей закрадається думка, що у нього є всі шанси стати найдосконалішим помічником сучасності.

Штучний інтелект Viv був створений Дагом Кіттлаусом і Адамом Чейєром, які раніше працювали над створенням голосового асистенту Siri. Як і планувалося, Viv став не окремим додатком, а самостійною платформою. Це означає, що будь-який розробник може включити цю програму у свої продукти для того, аби підключити функцію голосового управління. Можливості Viv просто потрясають.

УнікальністьViv полягає в тому, що її поведінка не запрограмована. Штучний інтелект запрограмований таким чином, щоб розуміти наміри користувача і самостійно формулювати алгоритми в залежності від ситуації і даних, які є у наявності. Іншими словами, щоразу Viv пише сам себе. Наприклад, якщо спитати в нього «Чи буде завтра ввечері у Києві тепліше за 20 градусів», штучний інтелект створить нову програму, яка складатиметься з 44 кроків і буде відповідати на це питання. Жоден інший голосовий помічник на таке не здатен.

Viv підтримує також ланцюжки питань. Під час демонстрації Кіттлаус попросив Viv замовити квіти мамі на день народження. Штучний інтелект за допомогою відповідного додатку запропонував декілька варіантів. У відповідь на це Кіттлаус сказав, що надає перевагу тюльпанам. Він просто сказав: «А як щодо тюльпанів?» У відповідь на цеViv швидко скорегував вже існуючу вибірку.

Даг Кіттлаус називає свою розробку «інтелектуальним інтерфейсом для чого завгодно». Час стрімко спливає, технології змінюються, і він висловив надію, що через 5 років їх штучний інтелект буде таким же впізнаваним і поширеним, як і, наприклад, Bluetooth. Досконально не відомо, але можна напевно сказати, що Viv має для цього всі шанси.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео