Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Німецькі винахідники створили компактний чудо-лазер для очищення металу від іржі

Німецькі винахідники створили компактний чудо-лазер для очищення металу від іржі
189521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Неймовірна потужність у тисячу ватт, вражаюча зручність та чудова швидкість видалення будь-якого забруднення – саме таким чином німецька компанія під назвою «P-Laser» характеризує свою технологічну новинку у вигляді приголомшуючого лазеру, котрому під силу перемогти усі види забруднення, включаючи застарілу іржу.

Унікальна лазерна гармата має невеликі габарити та здатна суттєво пришвидшити процес очищення поверхні предмету від, наприклад, старої фарби, змусивши людину забути про незручний наждачний папір чи шкідливі для її організму хімікати. Крім того, лазерний пристрій не потребує жодних додаткових ресурсів у вигляді оброблення поверхні водою чи спиртом для кращої взаємодії та, як наслідок, швидшого очищення. Цікаво, що від бруду будь-якого ступеня після дії німецької розробки предмет звільняється повністю.

Проте, наразі існує лише одна суттєва перешкода для сотень бажаючих придбати вражаючий пристрій – його астрономічна вартість, оскільки перші агрегати від «P-Laser» вже коштують сотні тисяч американських доларів. Але винахідники знайшли об'єктивне рішення і цій проблемі, погодившись надавати гармату в оренду.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео