Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Австралії створено дрона-рятувальника від акул

В Австралії створено дрона-рятувальника від акул
27223 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лише за останній рік у Новому Південному Уельсі, котрий знаходиться в Австралії, було зафіксовано 14 нападів акул на людей, у результаті чого одна особа загинула, а ще вісім отримали серйозні поранення. Такі трагічні інциденти змусили владу австралійського штату серйозного задуматися над дієвим засобом попередження нападів смертоносних володарок морського світу. І рішення проблеми було знайдено.

 

Вже цьогоріч на пляжному узбережжі Нового Південного Уельсу свою роботу почав спеціальний дрон-рятувальник, котрий створений оперативно реагувати на будь-яку небезпеку, що чатує на людину під водою. Невеличкий гелікоптер має радіоуправління та надсилає усі зроблені зображення до рятувальних катерів і вертольотів. Такий технологічний прилад став вагомою частиною нової політики Австралії у контексті попередження подібних майбутніх атак.

Важить дрон 25 кілограмів, а його камера помічає акулу значно швидше за людське око. Може допомогти рятувальник і тим особам, котрі постраждали під час корабельної аварії, оскільки оснащений спеціальним допоміжним набором, до якого входять електромагнітний пристрій для відлякування акул, предмет, що автоматично надувається та тримає на воді двох-трьох людей, маячок та джерело світла. Якщо маленький дрон зарекомендує себе якнайкраще, його рятувальний потенціал буде розширено шляхом використання на територіях, вкритих снігом чи непролазними хащами.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео