Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

AMD анонсує лінійку Zen процесорів 13 грудня

AMD анонсує лінійку Zen процесорів 13 грудня
81550 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Виробник мікропроцесорів AMD готується до найважливішого запуску лінійки процесорів за весь час існування компанії. Звісно, що мова йде про Zen – нову архітектуру центральних процесорів, що повинна повернути AMD, програні компанії-конкуренту Intel, позиції на ринку. AMD планує провести трансляцію заходу в прямому ефірі.

     Презентація матиме назву «Новий горизонт», як її називає сама AMD, і буде першим заходом, на якому можна буде протестувати нову архітектуру Zen. В компанії заявляють, що тим, хто дійсно зацікавлений в відеоіграх, не слід пропускати цієї події.

     Виробник мікропроцесорів не надає детальної інформації щодо самої презентації. Однак, відомо, що відвідувачі заходу отримають подарунки.

Великі очікування покладені на нову лінійка процесорів Zen. Раніше представлений AMD 8-ядерний 16-потоковий процесор Summit Ridge, випереджає 8-ядерний 16-потоковий чіп Broadwell-E (обидва працюють на частоті 3 ГГц) в програмі 3D рендерінгу Sony Blender. Важливо те, що AMD відійшов від застарілих 28 та 32-нанометрових технологій і використовує 14-нанометрову технологію. Це дає змогу покращити енергоефективність та використовувати меншу площу мікросхеми.

    AMD також планує запустити нову платформу AM4 для процесорів Zen, яка буде мати новий роз'єм для процесора та чіпсет. Крім того, це буде перший процесор компанії, що використовуватиме тип пам'яті DDR4.

     Наскільки нова архітектура буде продуктивнішою в інших програмах та відеоіграх, стане зрозуміло після запуску продажів нових процесорів в першому кварталі 2017 року.

     Трансляція презентації запланована на 13 грудня о 15:00 за Центральним часом Північної Америки (23:00 за Києвом).


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео