Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Створено нові засоби для проектування дронів

Створено нові засоби для проектування дронів
163004 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (МТІ) винайшли новий спосіб для звичайних користувачів та комерційних компаній дістатись неба – проектуючи власні моделі дронів.

     Програма, яку розробила команда дослідників з МТІ, це комп'ютерна система, яка дає можливість розробляти дронів. За словами розробників, користувачі зможуть проектувати, проводити симуляції та виробляти різні варіанти дронів, змінюючи розмір та структуру апарату відповідно до поставлених перед літальним апаратом завданнями. Вище зазначені параметри матимуть вплив на допустиме корисне навантаження, тривалість польоту та термін роботи акумулятора.

     Інтерфейс програми дає змогу користувачам проектувати дрони з різною кількістю двигунів та конструкцією рами, гарантуючи, що кінцевий результат зможе злетіти та сісти.

     Нова система виключає необхідність спеціалізованих знань, значної кількості інформації від постачальників комплектуючих для дронів, таких, як характеристики навантаження, споживання електроенергії, вартість та розміри.

     Програма може автоматично прораховувати такі параметри, як довжина променів рами та нахил двигунів, щоб визначити чи буде конструкція вдалою.

     Окрім того, дослідники з МТІ створили спеціальну функцію оптимізації, яка зменшує кількість елементів конструкції дрона, оптимізуючи та виправляючи деякі з них, для того, щоб зменшити кількість факторів, які можуть негативно повпливати на функціонування апарата.

     Проект підтримується Національним науковим фондом, Дослідницькою лабораторією повітряних сил та Дослідницькою програмою Європейського союзу «Горизонт 2020». На даний момент система знаходиться на стадії прототипу, але розробники мають надію, що врешті-решт програма еволюціонує в проект з відкритим сирцевим кодом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео