Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Комп’ютер може охарактеризувати вас краще за друзів

Новини України: Комп’ютер може охарактеризувати вас краще за друзів
105992 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експеримент, у якому взяло участь десятки тисяч добровольців показав, що комп’ютер може набагато краще описати вашу особистість, ніж родичі, друзі чи кохані.

Експеримент, у якому взяло участь десятки тисяч добровольців показав, що комп’ютер може набагато краще описати вашу особистість, ніж родичі, друзі чи кохані. Аналізуючи «лайки» на Facebook, комп’ютерна модель визначає 5 ключових рис людського характеру. Команда дослідників з Кембриджського університету, проте, вважає, що особистість людина є значно складнішим комплексом, ніж електронна модель.
Провідний американський науковий журнал PNAS (Proceedings of the National Academy od Sciences) на своїх сторінках запропонував декілька цікавих асоціацій. Фанати британського серіалу «Доктор Хто» у мережі Facebook швидше за все виявляються сором’язливими, а от шанувальники «Великого брата» більш консервативні та традиційні.
Науковці Кембриджського та Стенфордського університетів вказали на те, що аналіз «лайків» на Facebook може бути використаний для визначення особистої інформації про певну людини, включаючи сексуальну орієнтацію та політичні погляди.
По завершенню експерименту, результати були наступними:
За допомогою аналізу 10 «лайків» комп’ютер перевершить у знаннях про ваш характер вашого колегу по роботі;
70 «лайків» скажуть про вас більше, ніж ваші друзі та сусіди;
150 «лайків» треба, аби комп’ютер обійшов членів вашої сім’ї;
300 «лайків» аби перевершити дедукцію коханого чи коханої.
Аспірант Кембриджського університету доктор Ву розповіла: «Друзі й колеги можуть бачити нас лише в обмеженому колі ситуацій, тоді як комп’ютери мають доступ до всієї відповідної інформації, яка стосується нашої особистості, оскільки люди зараз дуже багато часу проводять в Інтернеті. Комп’ютери можуть робити висновки про наше життя систематично та послідовно, тоді як люди можуть помилятися з приводу істинної нашої сутності».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео