Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені з Данії створили шумопоглинальну дорогу

Вчені з Данії створили шумопоглинальну дорогу
185576 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одна з досить значних проблем, з якою доводиться боротися жителям тих населених пунктів, які знаходяться поблизу автомагістралей - це високий рівень шуму

Одна з досить значних проблем, з якою доводиться боротися жителям тих населених пунктів, які знаходяться поблизу автомагістралей - це високий рівень шуму. На даний момент застосовують дуже великі 3-х метрової висоти - протизвукові огорожі.
Однак, група європейських вчених запропонувала вельми цікаву ідею, яка спрямована на поглинання шуму на дорогах. Проект носить назву Persuade -координатором є Люк Губер. Ідея полягає у створенні еластичного шумопоглинального дорожнього покриття.
Дуже важливий факт -це доступні, дешеві компоненти, такі як: подрібнена гума старих покришок і щебінь, об’єднані в загальну масу за допомогою поліуретану. В ході перших експерементів, було доведено, що рівень дорожнього шуму був знижений на 8 децибел, а це на 85% порівняно з асфальтовими магістралями.
Також, завдяки інноваційному матеріалу, створюється хороше зчеплення коліс з дорогою, внаслідок чого виробляється менше пилу.
Якщо не брати за увагу вартість покриття, його експлуатація обійдеться значно дешевше, ніж створення досить дорогих протизвукових огорож.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео